Het seizoen 2023-2024

Op het Najaar-2023-programma van ‘Rond de Waterput’, een initiatief van de gezamenlijke kerken in Heiloo en Limmen, staan diverse gespreksgroepen en bijeenkomsten, zoals ‘Samen koken samen eten’ elke maand in de Ter Coulsterkerk, vanaf oktober het ‘Bijbels ABC’ in ‘Ons Huis’ in Limmen met ds. Dick Nicolai, een lezing ‘De kracht van de verbeelding’ over kunst, religie en levensbeschouwing door Jan Tulp in de Ter Coulsterkerk en een muzieklezing door Jan Bruin over Bach in het Willibrordushuis in november.

In de Willibrorduskerk aan de Westerweg in Heiloo exposeert KinK (Kunst in de Kerk) schilderijen, gedichten, textielvormen en fotografie geïnspireerd op het verhaal van Job.

Iedere zaterdag wordt de Drie Bronnen Pelgrimsroute gelopen, langs drie heilige bronnen, drie kloosters, twee labyrinten en door het ‘heilige bos’ van Heiloo. Loop een keer mee. Vanaf station Heiloo om 9.55 uur. Op sufitrail.nl vindt u meer informatie.

In de pastorie van de Corneliuskerk in Limmen zoeken we naar ‘Het verhaal achter het verhaal’ in het evangelie van Marcus, drie donderdagavonden v.a. 14 sept. met Johan Olling.

Vanaf maandagavond 18 sept. kunt u elke 14 dagen even “Op adem komen in de Buurkerk van de Abdij” in Egmond-Binnen.

Henk Hudepohl zal in het Willibrordushuis aan de Westerweg in Heiloo – vanaf 21 sept. – vier donderdagavonden (1x per maand) ‘Samen Bijbel lezen’ in Genesis.

Een uurtje poëzie en muziek met Achterom op 19 oktober in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg in Heiloo.

Op 3 en 31 oktober verzorgt Allan de Monchy 2 avonden in de Ter Coulsterkerk over ‘Archeogenetica’ (studie van oud DNA). 31 oktober komt auteur Marinus van den Berg naar de Blije Mare in Alkmaar om een interactieve lezing te geven met als thema ‘Rouwen in de tijd’

Zin in een wandeling in Amsterdam met als titel ‘Sterke vrouwen in jodendom en christendom’? Met boeiende verhalen over boeiende mensen: van de middeleeuwse begijnen en zusters Clarissen tot de zussen Sophie en Betje Lazarus Mail dan naar: aanmelden.activiteit@corneliuskerk-limmen.nl

Het volledige programma kunt u vinden op www.ronddewaterput.nl Het programma Voorjaar-2024 zal daar eind december ook te vinden zijn.

Een overzicht van het programma treft u in het programmaboekje dat vanaf eind augustus (gratis) beschikbaar is voor geïnteresseerden. Op de website vindt u alle actuele informatie: www.ronddewaterput.nl