Lezing door Wolter van der Vlist

Rentmeesterschap. Een begrip in de christelijke gemeente. Maar gaan we in de praktijk echt respectvol met onze aarde om? Hebben we invloed op wat de supermarkt allemaal voor ons inkoopt? Kan het ook anders? Hoe komen we weer in contact met elkaar en onze omgeving? En moeten burgers en boeren echt tegenover elkaar staan? Allemaal vragen waar de Herenboeren-beweging een antwoord voor zoekt. Door samen een farming community op te richten. We starten een coöperatie en nemen een professionele boer in dienst. Zo worden burgers samen eigenaar van een natuurinclusieve boerderij en halen ze hun eten van dichtbij.

Een Herenboerderij is een duurzaam opererend, kleinschalig coöperatief gemengd bedrijf. Het is ongeveer 20 hectare groot en brengt in beginsel voedsel voort. Maar zoveel mensen, zoveel wensen en dus werkt elke Herenboerderij uiteindelijk net een tikkie anders.

Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Wolter van der Vlist vertelt alles over de uitgangspunten van deze beweging en de laatste stand van zaken van hun droom voor een Herenboerderij in Kennemerland.

Datum: zondag 11 december
Tijd: 16 uur
Plaats: Dorpskerk
Bijdrage: € 5