‘De poppenspeler van Warschau’ gepland op zondag 9 mei wordt verplaatst naar begin mei volgend jaar.

Een muzikale vertelvoorstelling over keuzes, moed en overlevingskunst.

Door Trio Wilde Eend:

Gottfrid van Eck, vertelling & klarinet,
Michiel Ockeloen, accordeon & percussie,
Tessa Zoutendijk, viool & effecten.

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Een tienerjongen probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die jonge poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt.

Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd, lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

De poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos.

Deze muzikale vertelvoorstelling (12+) duurt zo’n 70 minuten en is gebaseerd op de gelijknamige roman ‘De poppenspeler van Warschau’ van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver, gebaseerd op feiten.

Datum: zondag 9 mei 2021
Tijd: 16.00 uur
Plaats: Dorpskerk
Bijdrage: € 5 (inclusief koffie/thee)