Leeskring door pastor Bill van Schie.

Samen een boekje (100 pp.) lezen, dat uitnodigt tot uitwisseling van gedachten en nieuwe vragen, dat is waar pastor Bill van Schie uit Limmen belangstellende mee-lezers toe uitnodigt.

Dit seizoen is gekozen voor het pas verschenen boekje ‘Thuis in de Kosmos’ van Taede Smedes. De titel zegt al precies waar het de schrijver om gaat: Wij, mensen, zijn niet langer het centrum van alles wat bestaat. Wetenschap en techniek hebben ons tot het inzicht gebracht, dat wij slechts een onderdeel van het grote ‘scheppingsverhaal’ zijn geworden. Mensen zijn sterrenstof, onlosmakelijk onderdeel van de gehele kosmos. Wat betekent dat voor de vraag: ‘Waartoe zijn wij dan eigenlijk op aarde?’ De oude catechismusvraag wordt opnieuw gesteld. Maar nu vanuit het perspectief, dat wij zelf de zin van ons bestaan opnieuw zullen moeten ontdekken.

Je ziet al, dit is geen alledaagse kost. Maar wel de moeite waard, als je je wilt bezinnen op onze plaats in de kosmos. Moeilijk? Ach, valt mee, als je het boekje samen leest en bespreekt. Boeiend? Zeker, door de manier waarop de schrijver ons meeneemt in eigentijdse (bestaans-)vragen, die in onze dagen talloze mensen boeien en bezighouden.

Datum:            woensdagmiddag 9, 16 en 30 oktober 2019 

Plaats:             Parochiecentrum     

Tijd:                 13.30 uur

Bijdrage:                 € 6 (inclusief koffie/thee)