De stralende morgenster

Op zondag 10 november is de opening van de expositie met als thema “Op weg naar het Licht” van de kunstenares Marga Jelles-van Huizen.

Bij het einde van het kerkelijk jaar, begin november, bevinden wij ons in een donkere periode. We zien uit naar de wederkomst van Christus.

Deze periode loopt uit op het Licht van het nieuwe koninkrijk van God.

Daarna komen we weer aan bij het begin van het kerkelijk jaar, de periode van Advent. Wij gaan ook dan door het donker naar het Licht van Kerst. We zien daarbij uit naar de komst van Christus.

Voor veel kunstwerken is de inspiratie ontleend aan de bijbelverhalen van Genesis tot en met Openbaring van Johannes

In bijna alle kunstwerken speelt het licht een rol van betekenis: de overgang van donker naar licht of het contrast tussen donker en licht.

Muzikale omlijsting van de opening van de expositie wordt verleend door de harpiste Femke Ooievaar. Zij speelt muziek die volledig is afgestemd op het thema van de expositie

De stad in de nacht

 

 

 

 

 

Datum: zondag 10 november 2019
Tijd: 16 uur
Plaats: Dorpskerk

Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een glaasje frisdrank of wijn in aanwezigheid van de kunstenares de objecten van dichtbij te bekijken. U bent van harte uitgenodigd.

Reisexpositie Bonhoeffer 75

9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) is terechtgesteld door de Nazi’s, een maand voor het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ter gelegenheid daarvan heeft de stichting De Roos van Culemborg een werkschrift gepubliceerd met gedichten en gebeden van Bonhoeffer, geschreven tijdens zijn gevangenschap. Naar aanleiding van deze gedichten en gebeden zijn schilderijen gemaakt door Jeltje Hoogenkamp. Deze schilderijen vormen een reisexpositie die een maand lang in de kerk geëxposeerd kunnen worden. Wij hebben de reisexpositie in de maand mei in huis, voorzien van begeleidende teksten. Ook zijn de werkschriften beschikbaar.

De maand mei is in Nederland de maand van de Vrijheid. Het thema gevangenschap past hier volgens ons goed in. Vrijheid vieren doen we in de context van een wereld waarin mensen nog steeds gevangen zitten vanwege hun overtuiging of vanwege hun verlangen naar een menswaardig bestaan.

Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een glaasje frisdrank of wijn de objecten van dichtbij te bekijken. U bent van harte uitgenodigd.

Datum opening expositie: zondag 3 mei 2020
Tijd: 16 uur
Plaats: Dorpskerk