In de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontstond in Findhorn een meditatieve vorm van dansen die Sacred Dance werd genoemd, omdat men vond dat dit zo helend (heilzaam, sacred) werkte. Grondlegger was Bernard Wosien, theoloog, danser, choreograaf. Intussen is Sacred Dance wijdverspreid op allerlei plaatsen, in vele landen. Ook in Castricum dansen we al 20 jaar. En nog steeds is moeilijk onder woorden te brengen wat het echt inhoudt, alleen over de ‘uiterlijke’ kenmerken is wat te vertellen. De vorm: vaak een kring, soms los, soms in tweetallen.
De muziek: klassiek, religieus, folkloristisch, hedendaags, uit vele landen, van Zuid-Amerika tot Finland, van Ierland tot Rusland. De dans: voorgeschreven, eenvoudige passen en patronen die steeds worden uitgelegd en geoefend.

Vaak gaat het in het leven om presteren; hier is dat niet aan de orde. Het dansplezier en de beleving zijn belangrijk, niet de perfecte uitvoering. Muziek en beweging geven je de kans om lichaam en geest te ontspannen; om afwisselend vreugde, concentratie, stilte te ervaren. En verbondenheid met elkaar. Ervaring is niet nodig. Je bent van harte welkom om te komen meedoen.

Data:
maandagavond
10 september,
8 oktober,
12 november,
10 december 2018 en
14 januari,
11 februari,
11 maart,
8 april en
13 mei 2019

Tijd: 20 uur
Plaats:
Sacred Dance is tot 1/1 in de Schakel.
Bijdrage: € 6 per avond