Script en regie: Martine Faber
Theatergroep CONTEXT Marianne Rutgers en Anneke Keijsper

Twee persoonlijke verhalen. Eén stoel. Een kort toneelstuk dat het verhaal vertelt van twee vrouwen van de naoorlogse generatie, die om verschillende redenen nog dagelijks worstelen met de oorlog.

De verhalen van dochters zijn de verhalen van de vaders. Breekbare relaties soms, waarin liefde en onbegrip hand in hand gaan. Zo gaat dat bij elkaar opvolgende generaties. Wat doe je met de zwijgzaamheid van je vader? Wat doe je met je schaamte over wat is gebeurd? En altijd weer: je houdt van die man.

De vrouwen vertellen over hun vader en de oorlog. Langzaam ontrolt zich hun ontroerende verhaal. In al zijn eenvoud herkenbaar en indringend, ook voor al diegenen die niet de oorlog maar wel de strijd met de vader kennen.

Het stuk duurt een klein half uur en is geheel op zijn plaats in de week voorafgaand aan 4 mei. Na een korte inleiding over de generaties en de kinderen die verder moeten met wat de ouders hun hebben gegeven, volgt de voorstelling. Daarna is er een nagesprek met de aanwezigen en de spelers over het thema.

Gespreksleider ds. Dick van Arkel .

Datum: woensdag 24 april 2019
Plaats: Dorpskerk
Tijd: 20 uur
Vrijwillige bijdrage na afloop