Een voorstelling van poppenspeler, verhalenverteller en goochelaar Matthijs Vlaardingerbroek

Er was eens …

Dit lijkt wel het begin van een mooi sprookje, maar dat is het niet! Het is wel het begin van een verhaal dat Jezus ooit vertelde. Een Bijbelverhaal over een ontevreden zoon, die alles verkocht wat hij had en op zoek ging naar het grote avontuur. En een verhaal over de vader, die elke dag op de uitkijk op zijn zoon stond te wachten.

Het is een heel bekend verhaal, maar in de voorstelling ‘Hooggeëerd bezoek’ van poppenspeler, verhalenverteller en goochelaar Matthijs Vlaardingerbroek komt het op een heel nieuwe manier tot leven. Met zijn ondeugende buikspreekpop Henkie, zijn grappen en trucs vertelt Matthijs hoe de zoon alles kwijt raakte en zelfs bij een varkensboer eindigde. Naar huis gaan kon ook niet, want daar waren de boze buren klaar om hem voor altijd weg te sturen. Ze hadden zelfs al een kruik klaar om in duizend stukjes kapot te gooien. Zo kon hij toch niet naar huis …
In zijn wanhoop kan hij uiteindelijk niks anders en gaat hij toch op reis. In het dorp staan de buren al op hem te wachten. Gaan de buren winnen? Wacht, wie komt daar aangerend?

Wil je weten hoe het verhaal afloopt?

‘Hooggeëerd bezoek’ is een hele leuke voorstelling voor jong en oud. Het duurt ongeveer een uurtje. Het is een interactieve voorstelling – dat betekent dat zoveel mogelijk kinderen op het podium mogen meehelpen en zelf ook even kunnen schitteren!

Datum: zondag 23 september 2018
Plaats: Maranathakerk
Tijd: 13.30 uur
Bijdrage: € 3