Aanmelden
De Actualiteit

De problemen van het asielbeleid en vluchtelingen in Nederland vullen bijna dagelijks de kranten. Mensen die wegvluchten uit hun geboorteland hebben veel te verliezen; hun veiligheid, hun familie, hun toekomst. Maar ook hebben ze te winnen; een nieuwe thuishaven en een toekomst elders. Kennen we hun verhalen en krijgen ze een gezicht? Wat houdt een mens in zo’n situatie op de been?

De Voorstelling

In deze vertelvoorstelling staan de (waargebeurde) verhalen centraal van twee vluchtelingen; Mounir uit Syrië e Ayisha uit Ethiopië. Zij ontmoeten elkaar ergens in een wachtkamer in Nederland. Tijdens het lange wachten vertellen ze elkaar hun verhaal. Ze delen hun verscheurdheid en verlangen. Maar ook vertellen ze over hun bijzondere ervaringen en de hoopvolle verhalen die ze hoorden als kind. Wat leeft er in het hart van de ander? Wat maakt dat mensen ergens ‘vreemd’ of ‘thuis’ zijn? Een verhaal dat raakt in het hart.

De Vertellers

Gottfrid van Eck en Pauline Seebregts hebben beiden reeds hun sporen verdiend als professionele vertellers. In 2007 werkten zij eerder samen en maakten het verhalenprogramma ‘S.O.S.’ voor een internationaal verhalenfestival in Galilea, Israël.

Datum: zondag 15 april 2018
Plaats: Maranathakerk
Tijd: 16 uur
Vrijwillige bijdrage na afloop