Aanmelden

duo_wilde_eendChassidisch joodse verhalen omlijst door Klezmermuziek.

Duo Wilde Eend, ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katschke, brengt een mix van muziek en verhalen uit Oost-Europa en verder. Rabbijnen en hun geheimen is een vertelconcert met chassidische legenden o.a. over rabbi Israël ben Eliëzer, beter bekend als de Baal Shem Tov, de stichter van het chassidisme. Naast hem komen ook andere rabbijnen met hun verrassende parabels en wijsheden voorbij. Wat is het geheim van hun levensvreugde ondanks armoede en tegenstand?

In dit vertelconcert klinken ook joodse klezmermelodieën en dansmuziek. Klezmer is de volksmuziek van Joden die vanaf de late Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog overal in Oost -Europa werd gespeeld, vooral tijdens joodse bruiloften en feesten.

Aan tafel bij de rebbe – de chassidische rabbijn en wijsheidsleraar – werd niet alleen de Thora uitgelegd, maar werden ook verhalen verteld en ‘nigoeniem’ (woordeloze liedjes) gezongen. In die eeuwenoude Joodse traditie van wonder- en wijsheidsverhalen, én in die van het chassidische lied, liggen vele, bijzondere geheimen verborgen. Ze voeden de ziel.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar

Datum: vrijdag 12 september 2014
Plaats: Maranathakerk
Tijdstip: van 19u30 tot 21u30
Bijdrage: collecte na afloop