Op zondag 14 oktober is de opening van de expositie “Verwondering”.
Een thema als opmaat naar advent en Kerst in een tijdvak in een periode waarin we ons vaak verwonderen over wat er gebeurt in de wereld en ons bezighoudt.

In samenwerking met de kunstcommissie is er een programma opgesteld waarbij de kunstenares Liesbeth Lehr middels interview vragenderwijs antwoord zal geven op haar levenswerk en wat haar verwondert.

Haar talenten heeft zij ontwikkeld met gobelin weven. Zij voerde vele opdrachten uit voor kerken, kapellen en stiltecentra met accent op de religieuze symboliek.

Een geheel andere kunstvorm, namelijk het materie schilderen boeide haar al vanaf haar jeugd. Haar grote inspirator was de Spaanse schilder Antoni Tàpies. Pas in de jaren ’80 wordt het haar kunstvorm.

Zij ontwikkelde een techniek van gegoten papier, zand en objets trouvés.

Schrift met zijn diepgewortelde symbolische betekenis is een andere inspiratiebron. Haar manier om met teksten en tekens om te gaan behoort tot de informele kalligrafie. Zij bewerkt teksten van allerlei aard, vrij of in opdracht, zoals bijbelcitaten, filosofisch gedachten en poëzie .

Het programma wordt afgewisseld met (harp)muziek.

Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een glaasje frisdrank of wijn in aanwezigheid van de kunstenares de objecten van dichtbij te bekijken. U bent van harte uitgenodigd.

Datum: zondag 14 oktober 2018
Tijd: 16 uur
Plaats: Maranathakerk, Prins Hendrikstraat 1